Scroll to top
Share
en fr
Back
decoration interior design

A clever entrance

  • Mission:

    Conception

  • Type:

    flat

  • Surface area:

    43m2

  • Location:

    Meythet (74)

  • Photographer:

    Brian Béduchaud

Scroll

CONTEXT

and environment

This lovely apartment in Meythet offers a beautiful view over the mountains but with an entrance that also gives a view on the living room. It needed a small touch of spatial layout magic.

MISSION

customer's wish

Demarcating the entrance with the creation of a double-door entrance.

Approach

our reflexion

We realize that the hall and the restrooms’ doors have an opening direction issue. We decide to move the hall door to the back of the room to allow for direct access from the main room. As the living room offers large patio doors, we go for openwork panels that bring both natural light and perspective to the entrance hall. For a warm atmosphere, we choose a nice ash wood white and play with different kind of shapes.
The nice to have touch : a bench with drawers for shoes and vertical battens to hand hats and scarfs.

Before / After

the revelation

Entrée avant travauxEntrée après travaux