Scroll to top
Share
en fr
Back
interior design

Contrasts

  • Mission:

    Conception + Supervision

  • Type:

    flat

  • Surface area:

    50m2

  • Location:

    Divonne-les-Bains (01)

  • Photographer:

    Léonard Contramestre

Scroll

CONTEXT

and environment

A charming apartment ideally located in the city center that hasn’t been renovated for 10 years and which is running out of steam.

MISSION

customer's wish

Bringing a touch of freshness and finding creative ways to make the flat stand out in a crowded rental market.

Approach

our reflexion

This flat benefits from a South orientation so our first move is to bring natural daylight to the kitchen and the entrance by tearing down a few partitions. Through the creation of a drop ceiling, we revamp the existing lighting and bring in a visual demarcation. We redesign the wall that connects the entrance with the living room and wrap it into a wooden casing that better integrate the three doors hiding the closets and restroom. In the living room, we bring a vibrant touch with a pretty peacock blue. We add a marble kitchen island that serves as a table and a bar. In the bedroom, the cupboard doors are replaced with modern doors adorned with pretty matte black handles. Last but not least, we revamp the bathroom and turn it into a warm and cozy shower room.

Before / after

the revelation

Vue cuisine avant travauxVue cuisine après travaux